Savan Günay

MAGNAARGİ

MAGNA ARGİ BOY UZAMASINI VE BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLER

BOY UZAMASINI DESTEKLER

    10 ML İÇERİĞİ:

*L- ARJİNİN       500 MG

*KALSİYUM       500 MG

*VİTAMİN C      250 MG

*ÇİNKO             7,5 MG 

*BAKIR              500 MİKROGRAM

*VİTAMİN A      400  MİKROGRAM

*VİTAMİN D3    500 IU (12,5 MİCROGRAM)

ARJİNİN

Arjinin (Arg, R) bir α-aminoasittir. L-arginin, doğada bulunan proteinlerin yapısını oluşturan 20 aminoasitten biridir. Memeli hayvanlarda, arjinin temel aminoasitlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Organizmanın gelişim safhasına ve sağlık durumuna göre dışarıdan beslenme yoluyla temin edilmesi kaçınılmaz olabilmektedir.

Diğer birçok amino asitte olduğu gibi bu amino asidinde hem L- hem de D- isomeri vardır.

Doğada var olan isomeri L- Arjinin’dir. Bu yazıda ya da bilimsel makalelerde Arjinin L- ya da D olarak hiçbir ön ek almayarak sadece Arjinin diye bahsedilmişse, burada bahsi geçen L-Arjinin’dir.

Kreatin,ornitin,putresin,nitrik oksit(NO),üre,protamin,histonsentezinde rol alır.Arginin boy uzamasını desteklemekle beraber tek başına asla yeterli değildir…

Diğer vitamin ve minerallerin doygun dozda olması bu işlevin başarısının olmazsa olmazıdır…

Bunlar Kalsiyum,Bakır,Çinko gibi mineraller ve C vitamini,A vitamini ve D3 (kolekalsiferol vitaminidir…

Ayrıca bu kombinasyon bağışıklık sistemini ciddi oranda destekler…

Arginin vücudun boy uzamasını,kemik yapısını  etkilediği saatlerde verilmezse etki oranı düşecektir.

Arjinin alım saatleri çok önemlidir.

Bu saatler sabahın erken saatleri  gece uykudan önceki 90-120 dakikadır.

Bu saatlerde alımı çok önemlidir.

  1. ^ https://www.carlroth.com/downloads/sdb/de/3/SDB_3144_DE_DE.pdf
  2. ^ Jesse P. Greenstein, Milton Winitz: Chemistry of the Amino Acids, Robert E. Krieger Publishing Company, Malabar (Florida), 1961, S. 4, ISBN 0-89874-484-9.

D VİTAMİNİ

D vitamini biyokimyasal olarak sterol grubuna ait bir vitamin olması dolayısıyla yağda çözünebilir ve vücutta depolanabilir.

D vitamini ailesine ait sterollerden en önemlisi kolekalsiferol yani vitamin D3’tür(2). 

Beslenme ile birlikte D vitamini bitkisel ya da hayvansal ürünlerden alınabilir. Aynı zamanda güneşten gelen ultraviyole b ışınları, öncül D vitamini formlarından deride fotokimyasal olarak D vitamini oluşturabilir. Normal koşullar altında insan vücudunda bulunan D vitamininin büyük bir kısmı deride sentezlenir(1). 

Beslenmeyle alınan veya deride sentezlenen D vitamininin vücuttaki metabolik görevlerinde yer alabilmesi için aktif formuna dönüştürülmesi gerekir. Bu aktifleşme süreci öncelikle karaciğerde sonrasında da böbreklerde gerçekleşir(1). 

D vitaminin en temel görevi kemikte ve kan dolaşımında yer alan kalsiyum miktarının ayarlanmasıdır. Bu işlevini, ince bağırsaklardan kalsiyum emilimini arttırıp, böbrekler vasıtasıyla da atılımını azaltarak yerine getirir. 

Dünya üzerinde yaklaşık olarak 1 milyar insanın D vitamini eksikliği olduğu tahmin edilmektedir(8). Bu nedenle D vitamini eksikliği küresel bir sağlık problemidir ve eksikliğinin en önemli sebebi de temel oluşum mekanizması olan güneş ışığından faydalanmanın azalmasıdır(3). 

D vitamini eksikliğinde ne olur?

Kemiğin mineral içeriğinin büyük çoğunluğunu kalsiyum ve fosfor iyonları oluşturur. D vitamini eksikliğinde kemik mineralizasyonu doğru şekilde gerçekleşemeyeceği için iskelet sistemi ile ilgili birtakım problemler meydana gelir.

 Çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı oluşan iskelet sistemi hastalığına raşitizm adı verilirken bu durum erişkinlerde meydana geldiğinde osteomalazi adını alır. Osteomalazi gelişimi sonrası en belirgin yakınma sırt, kalça ve bacaklarda meydana gelen ağrıdır. Bu ağrı genellikle belden başlayarak vücudun diğer bölgelerine yayılır(1). Aynı zamanda D vitamini seviyesinin düşük olması dolaylı yoldan kemik yıkımını arttırması nedeniyle eğer kişide osteoporoz mevcut ise bu durumu hızlandırıp kötüleştirebilir(1). 

D vitamini eksikliği sonucu dolaşım sistemi de etkilenebilir. Yeterli düzeyde D vitamini varlığında, damar sertleşmesi daha az oluşur ve özellikle kalbin beslenmesinden sorumlu koroner damarlarda dolaşan kan akımı korunur(5). Kalp ve damarlar üzerinde bu koruyucu etkileri sayesinde kardiyovasküler tedaviye ek olarak normal vitamin d seviyeleri, kişinin tansiyonunun aşırı yükselmesi ya da kalp krizi geçirme ihtimaline karşı koruyucu etki yapabilir(5). 

D vitamini eksikliğinin ilişkili olabileceği diğer bir hastalık grubu ise psikiyatrik bozukluklardır.  

D vitamini sinir hücrelerinin sağlıklı çalışması için önemli rol oynar. 

Anne karnında D vitamini eksikliğine maruz kalan bir çocukta otizm ve şizofreni gibi yapısal bozukluklar ortaya çıkabilir(7). 

Aynı zamanda D vitamini seviyelerinin düşük olması depresyon ile de ilişkilendirilmiş olup(7), çağımızın önemli sağlık sorunları olan depresyon ve kaygı bozukluğunda D vitamini seviyelerinin normal olması hastaların tedavilerine katkıda bulunabileceği düşünülmektedir(6) . D vitamini seviyesi normal olan bireylerde yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan durumların yavaşlaması beklenebilir(4).

Bağışıklık sistemi, cilt hastalıkları  iskelet sistemi ve kanser ,vitamin D ile ilişkisi en çok araştırılan konular arasındadır…

Referanslar

1. ‘http://www.turkosteoporozdergisi.org/archives/archive-detail/article-preview/an-pandemisi-d-vitamini-eksiklii-ve-yetersizlii/8127’

2. ‘https://www.journalagent.com/kpd/pdfs/KPD_6_2_102_113.pdf’

3. ‘https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28516265’

4. ‘https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28949008’

5. ‘https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28742648’

6. ‘http://static.dergipark.org.tr/article-download/94ed/67c1/126f/5c938cc34ed79.pdf?’

7. ‘http://dergipark.org.tr/en/download/article-file/394047’

8. ‘https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK532266/’

9.’ https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/196947

KALSİYUM

Kalsiyum kemik ve dişlerin oluşumundan sorumlu mineral çeşididir. Vücutta en çok bulunan mineraldir. 

Vücudumuzda diş oluşumu ve kuvvetlenmesini, kemik oluşumu ve güçlenmesini, kasların kasılmasını, olması gereken kan basıncının sağlanmasını, kan pıhtılaşmasını sağlar. 

Kalsiyumunyaklaşık %99’u kemik ve dişlerde depolanırken, %1’i kan, kas ve diğer dokularda depolanır. Kalsiyum, aşağıdaki fonksiyonları yerine getirmeye yardımcı olur;

  • Kemik ve dişlerin gelişinin ve sağlığının korunmasında,
  • Beyin ve vücut arasındaki iletişimde,
  • Damarların gelişmesinde, 
  • Kanın pıhtılaşmasında,
  • Hücre içi iletişiminde,
  • Kas fonksiyonlarının yerine getirilmesine ve sinir iletiminde
  • Kalp atımının sağlıklı gerçekleşebilmesinde,
  • Hormon ve enzimleri serbest bırakılmasında
  • Kolon kanseri riskini azaltmada, 
  • Osteoporozu önlemede,

gibi fonksiyonları yerine getirmekte kalsiyum minerali görev alır.

Kalsiyum Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

Günlük beslenmeden vücudun ihtiyacı olan kalsiyumu alamadığımızda, kemiklerde depolanan kalsiyum tükenmeye başlar. Sadece günlük besin tüketmemekten dolayı değil, aynı zamanda bazı besinleri aşırı tüketmekten ya da  bazı hastalıkların tedavi yöntemi, kalsiyum eksikliğine sebep olabilir

Havale,

  • Kalp ritim bozukluğu
  • Kemik kırılmaları ya da kemik çatlamaları,
  • Boy uzamasında beklenen kader  boyuna erişememe
  • Halsizlik,
  • Saç dökülmesi,
  • Kas krampları,
  • Parmaklarda uyuşma ve karıncalanma,
  • Kemik erimesi,
  • Diş kırılmaları, 

Tırnaklarda zayıflama ve kırılma

Ciddi  Kemik ve eklem ağrıları

Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir?

  • Süt, süt ürünler ve peynir çeşitleri
  • Tohumların birçoğu (haşhaş, chia, susam)
  • Kabuklu yemişler (ay çekirdeği, badem, ceviz, fındık)
  • Soya ve soya içeren besinler
  • Yeşil yapraklı sebzeler (brokoli, bamya, lahana)
  • Kuru incir
  • Tahin ve pekmez
  • Zenginleştirilmiş unla yapılan ekmek ve mamuller
  • Kılçığıyla yenilebilen balıklar (hamsi, papalina, sardalya)

      Günlük Kalsiyum İhtiyacı Ne Kadardır?

  • Çocuklarda ve ergenlik dönemindekiler günlük 1300 mg kalsiyum almalıdır.
  • 19 ile 50 yaş arası bireylerde günlük kalsiyum miktarı 1000 mg olmalıdır.
  • 50 yaş üzeri bireylerde ise 1200 mg kalsiyum alınmalıdır.
  • Hamile ve emziren annelerin günlük ortalama 1300 mg kalsiyum alması gerekir.
  • Günde 2 ila 4 porsiyon süt ürünleri ve/veya kalsiyumdan zengin yiyecekler yemek/içmek günlük diyetinizde yeterli kalsiyum almanızı sağlayacaktır. 

Kalsiyumun, günlük vücut ihtiyacı tüketilen besinlerden karşılanabilir. Ancak, her insan her besini bazı nedenlerden dolayı tüketemez ve bu insanların vücutlarında kalsiyum vitamini eksikliği meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda kalsiyum vitamini vücudun gerekli kalsiyum ihtiyacını karşılamada yardımcı olur. 

       BAKIR (CU)

Bakır Minerali Nedir

İnsan vücudu ve sağlığı için oldukça büyük bir öneme sahip olan bakır; eksikliği durumunda genellikle bakır minerali takviyesi ile tedavi edilmektedir. Bakır takviyesinde vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda bakır minerali almak oldukça büyük önem taşımaktadır.

İnsan vücudunun sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi açısından son derece büyük bir önem taşıyan bakır; genellikle doku yenilenmesi, iskelet sisteminin güçlenmesi ve kasların gelişmesinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır.

Bakır minerali sadece iskelet ve kas sistemi için değil; aynı zamanda deri, saç ve tırnak sağlığı açısından da oldukça büyük bir öneme sahiptir. Saçların sağlıklı bir şekilde uzaması ve yine aynı şekilde tırnakların da güçlü olması için bakır mineraline ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca alyuvar oluşumu ve yeterli miktarda enerji üretebilmek için de insan vücudunda yeterli miktarda bakır minerali bulunması gerekmektedir.

Bakır Minerali hangi besinlerde bulunur?

Bakır minerali diğer birçok vitamin ve mineralde de olduğu gibi doğal besin kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. İnsanların bakır ihtiyacını karşılayan besinler genel olarak; ıspanak, lahana, pırasa, patlıcan, brokoli, fesleğen, sarımsak, pancar, bal kabağı, kakao, zeytin, üzüm, kivi, maydanoz, keten tohumu, frambuaz ve ceviz olarak sayılabilmektedir. Bakır eksikliğinde görülen hastalıklar ve rahatsızlıklardan korunmak için bakır içeren gıdalar tüketmek yeterli olacaktır.

Bakır eksikliğinde görülen hastalıklar nelerdir?

Bakır insan vücudu ve insan sağlığı açısından son derece önemli bir mineraldir. Bakır eksikliğinde insanlar bir çok farklı şekilde hastalık ve rahatsızlıklar ile karşı karşıya kalmaktadır. Bakır eksikliğinde en sık görülen hastalıklar; kansızlık, yüksek kolesterol, kan hücresi yetersizliği, selenyum eksikliğinde görülen tiroid hastalıkları, devamlı uyuşukluk hissi, solgun deri, saç dökülmesi, ishal, ödem ve cilt yaraları olarak bilinmektedir. Çinko bakır takviyesi sayesinde bu sorunları yaşayan kişiler kısa bir tedavi süresi sonunda tüm bu rahatsızlıklardan ve hastalıklardan kurtularak çok daha sağlıklı bir hale gelmeyi başarmaktadır.

Kaynakça:

  • A Hypothesis and Evidence That Mercury May be an Etiological Factor in Alzheimer’s Disease.
  • Dynamics of plasma micronutrient concentrations and their correlation with serum proteins and thyroid hormones in patients with paracoccidioidomycosis.
  • Serum zinc, copper, zinc-to-copper ratio, and other essential elements and minerals in children with attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD).

VİTAMİN C

C vitamini hangi besinlerde bulunur?

İnsan sağlığı için en önemli vitaminlerden bir tanesi olan Vitamin C; birbirinden farklı besinlerde bulunmaktadır. Hem meyve hem de sebzeler C vitamini açısından oldukça zengindir. İçerisinde en çok C vitamini bulunduran besinler ise; narenciye olarak isimlendirdiğimiz portakal, greyfurt, limon gibi meyveler başta olmak üzere çilek, kivi, ananas, mango, frenk üzümü gibi meyvelerde ve içerisinde bakır mineralinin de bulunduğu ıspanak, patates, lahana, karnabahar, bezelye, papatya, domates, kuşburnu, yeşil biber ve kırmızı biber gibi sebzelerde yoğun miktarda bulunmaktadır.

C vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar?

Diğer tüm vitaminlerde olduğu gibi C vitamini eksikliği de birtakım rahatsızlıkların ve hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. C vitamini eksikliği nedeni ile ortaya çıkan rahatsızlıklar arasında; bağışıklık sistemi rahatsızlıkları, kas, eklem, iskelet sistemi ağrıları, diş ve diş eti hastalıkları, halsizlik, kansızlık ve demir eksikliği gibi hastalıklar yer almaktadır.
 

C vitamini eksikliğinin giderilmesi ve bu sorunların yaşanmaması için c vitamini tablet takviyesi önerilmektedir. Ayrıca c vitamini meyveler aracılığı ile alınabilmektedir. İçerisinde c vitamini olan yiyecekler; portakal c vitamini, kivi c vitamini, çilek c vitamini, elma c vitamini, nar c vitamini, domates c vitamini olarak sıralanabilmektedir.

C vitamini ne işe yarar?

Sağlıklı bir bedene sahip olmak için oldukça gerekli olan vitaminler arasında yer alan C vitamini; birbirinden farklı birçok çok faydası bulunan bir vitamindir. Özellikle D vitamini gibi bağışıklık sisteminin gelişip güçlenmesine destek sağlar, cilt kanseri hastalığının ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olur, katarakt gibi göz sorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olur ve en önemlisi de kansızlık sorununun ortadan kalkmasında son derece etkilidir. C vitamininin en fazla bilinen yararlarından bir tanesi de yüksek tansiyonu düşürücü bir etkisi bulunmasıdır. C vitamini; hafızanın güçlenmesine, demir eksikliğinin giderilmesine yardımcı olurken aynı zamanda da gut ve anemi gibi rahatsızlıkların oluşmasını da engellemektedir.

Kaynakça:

  • Developing poly(vinyl alcohol)/chitosan films incorporate with d-limonene: Study of structural, antibacterial, and fruit preservation properties.
  • Oxidative Stress, Diabetic Retinopathy, and Superoxide Dismutase 3.
  • Co-Expression of Three Wild-Type 3R-Tau Isoforms Induces Memory Deficit via Oxidation-Related DNA Damage and Cell Death: A Promising Model for Tauopathies.

ÇİNKO(Zn)


Çinko; bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna ve normal DNA sentezine katkıda bulunur, hücre bölünmesinde görevleri vardır.

Çinko, büyüme, vücut dokularının gelişimi ve bağışıklık sistemi için son derece gerekli bir mineraldir. Çinko eksikliği halsizlik, sık hastalanma, saç dökülmesi ,büyümede  gerileme gibi pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Ancak yine de doktor kontrolünde kullanılması ve bırakılması önerilmektedir.

Zinco (Çinko sülfat) nedir?

Çinko, vücudun enfeksiyonlarla savaşması ve hücre yenilenmesi için vazgeçilmez bir mineraldir. Çinko eksikliği, bağışıklığın bozulması,saç dökülmesi, yaraların geç iyileşmesi, sık hastalanma, ağız içi aftları,halsizlik tırnak yapısında zayıflama,tırnaklarda çizgilenme.cilt parlaklığının bozulması gibi pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Bu nedenle eğer besinlerden yeterince çinko alamıyorsanız takviye kullanmanız gerekebilir.

Referanslar

1. ‘29960 sayılı Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği

2.’ https://www.medikalakademi.com.tr/zinco-cinko-sulfat-nedir-ne-icin-ve-nasil-kullanilir 

VİTAMİN A

A vitamini vücutta çeşitli formlarda bulunur.

Hayvansal gıdalardan elde edilen A vitamini retinol olarak adlandırılırken, bitkisel kaynaklı A Vitamini provitamin A karotenoid olarak adlandırılır.

Karotenoidler insan hücrelerinde retinole dönüşerek A vitamini aktivitesi gösterirler. Antioksidan özelliği olan karotenoidlerin, en fazla A vitamini aktivitesi gösteren formu beta karotendir.

Vücuttaki A vitaminin fazlası ise retinil esterler halinde karaciğerde depolanır.

Lutein ve zeaksantin karotenoidleri bakımından zengin gıdalar ise katarakta karşı koruyucu özelliği vardır.

Görme için gerekli likopen prostat kanseri riskini azaltabilir.

Dokuları ve cildi sağlıklı tutar. Kemik büyümesinde ve bağışıklık sisteminde önemli bir rol oynar.

Hafif yetmezliğinde göz kuruluğu oluşabilirken, ciddi yetmezliklerde gece körlüğü ortaya çıkabilir.

Havuç, tatlı patates, kabak, yeşil yapraklı sebzeler, kabak, kavun, dolmalık biber,

Çin lahanası, sığır eti, yumurta, şeftali A vitamininden zengin gıdalardır.

A vitamini yetersizliği (AVY), çocuklarda önlenebilir körlüğün en önde gelen nedenidir.

Ayrıca ciddi enfeksiyon hastalıkları ve ölüm riskini artırmaktadır.

AVY, başta Afrika ve Güneydoğu Asya olmak üzere düşük gelirli tüm ülkelerdeki gebe kadınlarda ve en çok da çocuklarda görülen bir halk sağlığı sorunudur.

Bu durum tahmini olarak ortalama 250 milyon çocuğu etkilemektedir.

A vitamini yetersizliğinin önlenmesinde en önemli noktalardan biri bebeğin ilk altı ay anne sütüyle beslenmesi, bir diğer nokta ise çocukların A vitamini ihtiyacını karşılayabilecek besinleri tüketiyor olmasıdır.

A vitamini yetersizliği ölüm, ishal, kızamık, menenjit, alt solunum yolu enfeksiyonu, sıtma, bitot lekesi, gece körlüğü, kseroftalmi gibi birçok hastalıklara yol açabilmektedir. AVY görülen çocukların artmış A vitamini ihtiyacını karşılayarak ölüm oranında %23 ve akut kızamık hastalığı oranında %50’ye varan azalma sağlanacağı saptanmıştır.

Ulusal Sağlık Enstitüleri’ndeki (NIH) Diyet Takviyeleri Ofisi (ODS)’ne göre küçük çocuklar için günlük 300 ila 600 μg retinoik asit eşdeğerleri (RAE) alımın olmasını önerilmektedir. Bu derlemede amacımız, A vitamini yetersizliğine dikkat çekerek, bu yetersizliği önlemek adına yapılan uygulamaları anlatmaktır.

Kaynak :

  1. https://dergipark.org.tr/tr/pub/tusbad/issue/56037/734206
  2. https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminA-HealthProfessional/

          *1 kutu MagnaArgi  Şurup 150 ml*

                                          Kullanım Önerisi:

                                      4-8 yaş

Sabah 1 kez 2,5 ml aç

Akşam uyumadan 2 saat kadar önce 2.5 ml

(akşam dozunun 5 ml verilmesinde sakınca yoktur.)

BU YAŞ GRUBUNDA BU DOZ KULLANIMDA

 4-8 YAŞ GRUBUNDA 1 KUTU MAGNAARGİ ŞURUP ÖNERİLEN MİKTARDA 30 GÜNLÜK DOZU İÇERİR

ÖNERİMİZ ÇOKLU PAKET SEÇENEKLERİDİR.

YOLCULUĞUMUZ UZUN SOLUKLU VE HEDEFE ULAŞMA ODAKLIDIR.

                                   8-12 yaş

Sabah 1 kez 5 ml

Akşam uyumadan 2 saat kadar önce 5  ml

8-12 YAŞ GRUBUNDA  1 KUTU MAGNAARGİ ŞURUP ÖNERİLEN MİKTARDA 15 GÜNLÜK DOZU İÇERİR

                          12 yaş ve üzeri

Sabah 1 kez 5 ml

Akşam uyumadan 2 saat önce 10 ml ‘dir

12  YAŞ  VE  ÜZERİ  1 KUTU MAGNAARGİ ŞURUP ÖNERİLEN MİKTARDA 10 GÜNLÜK DOZU İÇERİR…

ÖNERİMİZ  ÇOKLU PAKET SEÇENEKLERİDİR .

YOLCULUĞUMUZ UZUN SOLUKLU VE HEDEFE ULAŞMA  ODAKLIDIR.

Bu kullanım önerileri Gıda ve Tarım Bakanlığı mevzuat sınırları içerisindedir…

Uyarılar:

1.  Öncelikle  her ay boy ölçümü hata yapmaya neden olur

                         *Aylık boy ölçümü yapmayınız.*

Ürüne başlamadan önce sabah çıplak ayakla boy ölçümünüzü not ediniz.

2. Hep aynı yerde boy ölçümü  alınız. 

3.Asla ayakkabı veya terlikle boy ölçümü yapmayınız

4. 35 senelik hekimlik deneyimlerime göre

120  günden önce tekrar tekrar boy ölçümü sizi  endişeye(anksiyete) sokar,

Ve bu boy ölçümü rasyonel bir sonuç vermez…

Buda sizin Growth hormon(büyüme hormon) düzeyini olumsuz etkiler

İdeal  olarak 120 günde bir,boy ölçümü yapınız…

                  *MAGNAARGİ ŞURUP İÇİN HEDEFİMİZ BOY UZAMASINI DESTEKLEMEK  İSE  EN AZ 1 YIL KULLLANIM GEREKLİDİR.*

SONUÇLARA GÖRE HEKİMİNİZE DANIŞARAK

DAHA UZUN SÜRE İLE KULLANIMA DEVAM EDİLEBİLİR.

 1 şişe  MagnaArgi   4-8 yaş aralığında    30 gün   yeterli        ( 1 yıllık kullanımda 12 kutu)

 1 şişe  MagnaArgi   8-12 yaş aralığında  15 gün   yeterli        ( 1 yıllık kullanımda 24 kutu)

 1 şise  MagnaArgi    12 yaş üzerinde      10 gün    yeterlidir   ( 1 yıllık kullanımda 36 Kutu )

Bu oranlar Gıda ve Tarım Bakanlığı mevzuat sınırları içerisindedir…

                      Alım yaparken lütfen çocuğunuzun yaş grubuna ve bu oranlara dikkat ediniz..

          4 ay yani (120) gün kullanım öncesi, boy uzamasına  bakılması ciddi istatiksel  hatalara neden olur…

           Magna Argi  alımı  yaparken lütfen çocuğunuzun yaş grubuna ve aşağıdaki doz ve fiyat tablosuna  dikkat ediniz…

                                                                  MAGNAARGİ   150 ML   ŞURUP

1 kutu                 189

3   kutu               166  x 3     KUTU        499   TL              4-8 yaş   3 aylık doz          8-12 yaş     1.5 aylık doz                   69 TL  KAZANÇ

7   kutu               157  x 7      KUTU       1099  TL             4-8 yaş   7 aylık doz         8-12 yaş     3,5 aylık doz                  224 TL KAZANÇ

12 kutu              141,5 x12   KUTU        1699  TL             4-8 yaş  12 aylık doz        8-12 yaş       6 aylık doz                  594 TL KAZANÇ

                                                   12 yaş ve üstü (20 yaş’a dek)

Sabah  5 ml

Akşam 10 ml yatmadan 2 saat önce almalıdır.

                                     Mutlak hiç ara vermeden 1 yıl süre ile kullanılmalıdır.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

MAGNAARGİ

MAGNA ARGİ BOY UZAMASINI VE BAĞIŞIKLIĞI DESTEKLER BOY UZAMASINI DESTEKLER     10 ML İÇERİĞİ: *L- ARJİNİN       500 MG *KALSİYUM       500 MG *VİTAMİN C      250 MG

Detaylar »

KİŞİSEL WEB SİTESİ

BU SAYFA VE  WEB SİTESİNİN TAMAMI 35 SENELİK KİŞİSEL HEKİMLİK DENEYİM VE TECRÜBELERİMDEN OLUŞUR …. BU SAYFADA YAZILANLAR TAVSİYE NİTELİĞİNDE OLUP, BANA AİT VE VE

Detaylar »

GÜNLÜK VİTAMİN VE ELEMENT ORANLARI

ALINMASI GEREKEN GÜNLÜK VİTAMİN VE ELEMENT ORANLARI (ASGARİ OLARAK) ERİŞKİN GÜNLÜK 1000 IÜ D VİT 25 MİCROGRAM ERİŞİKİN GÜNLÜK ÇİNKO EN AZ 15-30 MG ERİŞKİN GÜNLÜK

Detaylar »

MAGNANOVA7 30 SAŞE

7 AYRI ÜRÜN ALMAK YERİNE,TÜM DÜNYANIN KABUL ETTİĞİ 7 MOLEKÜLÜN DOYGUN DOZDA TEK BİR ŞASEDE KARIŞIMI TÜM BAKTERİ VE VİRUSLERE KARŞI DÜNYAYI SARSACAK MAGNANOVA7 ,

Detaylar »